دستگاه‌های بلوک زنی همان‌گونه که از نام‌شان پیداست، برای ساخت انواع بلوک سیمانی استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند که قابلیت‌ها و کاربردهای متفاوتی هم دارند. روند کار انواع دستگاه بلوک زنی تقریبا به یک شکل است، اما ظرفیت تولید و میزان دخالت انسان در روند کارها، جزو مهم‌ترین فرق‌های میان انواع دستگاه بلوک زنی محسوب می‌شود.

طی چند سال اخیر شغل بلوک زنی طرفداران بسیاری پیدا کرده، چراکه صنعت ساخت و ساز روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است. افراد زیادی با احداث کارگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ و کوچک بلوک‌ زنی، مشغول به‌کار شده‌اند. اگر شما نیز قصد احداث کارگاه‌های بلوک زنی را دارید یا به هر نحوی با این دستگاه‌ها سروکار دارید، با ما همراه باشید، چرا که قصد داریم در مورد انواع دستگاه بلوک زنی و قابلیت‌های هر کدام، صحبت کنیم. لازم به ذکر است بلوک سبک که یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی است که در صنعت ساخت و ساز است با استفاده از همین دستگاه های بلوک زنی ساخته می شود.

بلوک سبک عضوی باربر نیست اما وزن آن در چگونگی عملکرد اعضای باربر تاثیر گذار می‌باشد. بلوک در انواع مختلف تولید می‌شود که نوع سیمانی آن در ایران رایج تر و محبوب تر است. البته در حین این که بلوک های سبک کاربرد فراوانی دارند اما شاخص های انتخاب بلوک سبک بتنی مناسب برای یک پروژه ساختمانی مبحثی جداست که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید.

روش تولید مکانیزه بلوک سبک و سرعت بالا در ساخت آن، سبب پیشرفت سریع پروژه های عمرانی می‌شود. این عامل به صورت غیر مستقیم در کاهش هزینه ساخت پروژه و مدیریت و زمان بندی بهتر آن نیز تاثیر به سزایی دارند. این دستگاه ها توانایی ساخت بلوک با وزن ها و ابعاد مختلف، با توجه به قالب ها، را دارد؛ اما تمرکز ما بیشتر بر روی بلوک های سبک می باشد. زیرا همان طور که می دانید، از بلوک های سبک استفاده های زیادی می شود اما نه در تمامی ساختمان‌ها! شما می دانید بلوک‌ های سبک برای کدام ساختمان ها مناسب است؟

دستگاه بلوک زنی چیست؟

به فرآیند ساخت بلوک سیمانی، بلوک زنی اطلاق می‌شود. با کمک دستگاه‌های بلوک زنی قادر خواهید بود تا انواع بلوک دیواری و سقفی را تولید کنید.  این دستگاه‌ها از سه بخش اصلی قالب، بدنه و سمباده تشکیل می‌شوند و به طور کلی شامل اجزای هستند:

  • شاسی دستگاه
  • قابل و سمباده
  • ویبره دستگاه
  • موتور ویبره
  • گیربکس حرکت و موتور
  • پمپ و موتور

انواع دستگاه‌های بلوک زنی

به طور کلی روش های ساخت بلوک سبک سیمانی و دیگر بلوک ها، از دستگاه های بلوک زنی استفاده خواهد شد. دستگاه‌های بلوک زنی از دیدگاه نحوه‌ی کارکرد به دو نوع ثابت و متحرک (تخم گذار) و از نظر میزان نیاز به دخالت انسان نیز به سه نوع کلی دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تقسیم می‌شوند. مدل‌های ثابت در حالت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک و نوع تخم گذار نیز در حالت دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تولید و عرضه می‌شوند.

دستگاه بلوک زن دستی تخم گذار

این دستگاه‌ها قدیمی‌ترین نوع دستگاه‌های بلوک‌ زنی محسوب می‌شوند. علت نام‌گذاری آن‌ها این است که پس از تولید یک ردیف بلوک، آن در پایین گذاشته و سپس دستگاه به سمت جلو حرکت کرده و ردیف بعدی بلوک‌های سیمانی را تولید می‌کند. این نوع دستگاه‌ها بلوک‌های سیمانی دیواری و سقفی را می‌توانند تولید کنند و قابلیت تولید کفپوش‌های سقفی و جداول را ندارند.

دستگاه‌های بلوک‌ زنی دستی شامل یک موتور الکتریکی و ویبره برای فشرده سازی ملات هستند و در برخی از مدل‌ها حرکت رو به جلو و عقب دستگاه بلوک زنی، می‌تواند توسط موتور الکتریکی و گیربکس انجام شود. در این نوع دستگاه‌ها کارهایی نظیر پر کردن و حرکت قالب بایستی توسط اپراتور صورت گیرد. دستگاه‌های بلوک‌ زنی دستی از قالب تک حفره تا شش قالبه ساخته می‌شوند که البته مدل چهار قالبه به خاطر وزن و تعداد مناسب، راندمان بالاتری دارد و رایج‌تر است. بلوک‌های سیمانی که از طریق دستگاه بلوک زنی متحرک دستی تولید می‌شوند، معمولاً ابعاد مشخصی دارند که برخی از این ابعاد رایج، عبارتند از:

  • بلوک سیمانی ۴۰×۲۰×۱۰
  •  بلوک سیمانی ۵۰×۲۰×۱۵
  • بلوک سیمانی ۴۰×۲۰× ۲۰
  •  بلوک سیمانی ۴۰×۲۰×۷

البته امکان تغییر اندازه‌ها وجود دارد و این ابعاد با توجه به نیاز و درخواست مشتری قابل تغییر است. به‌طور کلی این دستگاه‌ها با هزینه‌ی کم و راه‌اندازی آسان و بدون نیاز به برق سه فاز، گزینه‌ی مناسبی برای شروع کار تولید بلوک سیمانی محسوب می‌شوند؛ البته داشتن دستگاه‌های تخم‌گذار دستی برای کارخانه‌های مجهز به دستگاه‌های بلوک زنی اتوماتیک نیز جهت استفاده در مواقعی که دستگاه‌های اصلی در حال تعمیر هستند، توصیه می‌شود.

دستگاه بلوک زنی نیمه اتوماتیک

مکانیزم و طرز کار این دستگاه‌های بلوک زنی تا حد زیادی شبیه به دستگاه دستی است. تنها تفاوت‌شان این است که بلوک‌هایی که از طریق دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک ساخته می‌شوند ابعاد بسیار دقیق‌تر و ظاهر مرتب‌تری دارند. همچنین در این دستگاه‌های بلوک زنی نیمه اتوماتیک، عملیات ویبره برقی بوده و پرس نیز هیدرولیکی انجام می‌گیرد.

دستگاه‌های بلوک زنی نیمه اتوماتیک اعم از ثابت و تخم گذار، در قیاس با نوع دستی، ظرفیت تولید بالاتری دارند و همان‌طور که اشاره کردیم، بلوک‌های سیمانی تولید شده در این دستگاه‌ها لبه‌های مرتب‌تر و صاف‌تری دارند و به این ترتیب برای چینش نیز مناسب‌تر هستند. از نظر قیمت نیز دستگاه‌های بلوک زنی نیمه اتوماتیک همان‌طور که مورد انتظار است، از نوع دستی گران‌تر هستند.

قالب‌های این نوع دستگاه‌ها نیز همانند نوع دستی در ابعاد مختلف وجود دارند؛ اما تفاوت دیگر این دستگاه‌ها در تعداد بیشتر قالب‌های دستگاه است؛ به‌طوری‌که دستگاه‌های بلوک زنی نیمه اتوماتیک ۶،۸،۱۰ و ۱۱ قالب نیز داریم.

دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک

دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک هم به‌صورت ثابت و هم تخم‌گذار وجود دارد. قیمت دستگاه بلوک زن تمام اتوماتیک تخم گذار به نسبت دستگاه اتوماتیک ثابت پایین‌تر است اما در مقایسه با دستگاه‌های نیمه اتوماتیک قیمت بالاتری دارند. ظرفیت تولید دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک ثابت به این خاطر که به حرکت دستگاه نیازی نیست، بالاتر از ظرفیت دستگاه تخم‌گذار است؛ همچنین این دستگاه‌ها چند کاره بوده و علاوه بر بلوک سیمانی دیوار، توانایی تولید کفپوش سیمانی، جدول و محصولات دیگر سیمانی را نیز دارند.

فرق عمده‌ی در دستگاه‌های بلوک زنی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در این است که در دستگاه‌های نیمه اتوماتیک، سیلوی ذخیره ملات و سیستم ملات کش حذف شده و عمل شارژ ملات در قالب، باید به صورت دستی و توسط اپراتور صورت گیرد.

فرآیند ساخت بلوک در این مدل دستگاه‌ها به صورت کاملا اتوماتیک انجام می‌شود و اپراتور دخالتی در طی مراحل ساخت ندارد. در نوع تخم گذار دستگاه‌های اتوماتیک، دستگاه با کمک چرخ‌ها و فرمان هیدرولیک حرکت می‌کند و بلوک‌های ساخته شده از قالب خارج شده و روی زمین قرار داده می‌شوند. اما در نوع ثابت، پس از تولید بلوک، بر روی پالت‌های چوبی یا فلزی مخصوص قرار می‌گیرند و به وسیله‌ی نوار نقاله به آسانسوری که در انتهای دستگاه قرار دارد انتقال می‌یابند و پس از تکمیل آسانسور، از طریق لیفتراک به سالن خشک کن منتقل می‌شوند. دستگاه‌های بلوک زنی تمام اتوماتیک بیشترین میزان سرمایه گذاری را نیازمند هستند، اما در عوض بالاترین تکنولوژی و بیشترین تیراژ تولید را فراهم می‌کنند

اجزای دستگاه های بلوک زنی:

دستگاه های بلوک زنی انواع مختلفی دارد که بعضی از آنها با دخالت نیروی انسانی کار می کنند و بعضی دیگر به صورت کاملا اتوماتیک، قابلیت تولید بلوک سبک را دارند. با این حال، به صورت کلی اجزای مشترکی در ساخت آن ها بکار رفته است که شامل موارد زیر است:

  • ویبره دستگاه
  • شاسی دستگاه
  • موتور ویبره
  • سمباده
  • پمپ و موتور
  • گیربکس حرکت و موتور

نحوه کار دستگاه های بلوک زنی به چه صورت است؟

شیوه کار به این شکل است که در ابتدا مصالح و مواد مورد نیاز برای تولید بلوک سبک از جمله سیمان، ماسه، شن و … که با آب ترکیب شده اند را درون سینی تعبیه شده در دستگاه می‌ریزند. بعد از مدتی که مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شدند به وسیله ابزاری به نام شنکش، مواد را درون قالب می ریزند تا جایی که فضاهای خالی موجود تماما پر شود.

سپس به وسیله ویبراتور تعبیه شده بر روی دستگاه، این مواد به لرزه در می آیند تا هیچ روزنه و محفظه خالی بین آن ها باقی نماند. در مرحله بعدی، بخش سمبه دستگاه پایین آورده می شود تا مواد به خوبی متراکم شوند. در این مرحله قالب های آماده شده جای خود را به قالب های دیگر می دهند و به مکانی جهت خشک شدن منتقل می شوند.

مزایای استفاده از دستگاه در سیستم بلوک زنی

  • بلوک های تولید شده توسط دستگاه های بلوک زنی قادر هستند تا فشار بالایی را تحمل کنند.
  • روند تولید بلوک سرعت پیدا می کند به همین دلیل باعث سرعت بخشیدن به روند ساخت و ساز ساختمان نیز خواهد شد.
  • استفاده از دستگاه، کیفیت کار را بالا می برد و بلوک هایی با ابعاد و اندازه دقیقا با ظاهری متناسب و یکدست تولید می کند.

پ‌ن:

قالب بندی انواع مختلفی دارد که هرکدام ویژگی های خاص خود را دارد. پیشنهاد می کنیم بیشتر با آن آشنا شوید.

چگونگی نگهداری از دستگاه های بلوک زنی

  • دستگاه‌ها را بر روی سطح صاف و هموار قرار دهید.
  • به قسمت سمبه دستگاه فشار زیادی را وارد نکنید
  • توجه داشته باشید تا بعد از اتمام کار و تولید، قالب‌ها را تمیز کنید
  • فراموش نکنید که ریل و سمبه دستگاه را روغن کاری کنید
  • در زمان خالی بودن دستگاه، ویبره آن را روشن نکنید.

قیمت دستگاه بلوک زن اتوماتیک

مشخصات فنی

مشخصات فنی دستگاه بلوک زن اتوماتیک

الکتروموتور به کار رفته در دستگاه بلوک زن اتوماتیک برای سیستم هیدرولیک با توان 15.5 اسب بخار، برای ویبره قالب توان 3 اسب بخار و برای حرکت دستگاه توان 2 اسب بخار می باشد. همچنین تعداد گشتاور الکتروموتور از 1400 تا 3000 دور در دقیقه قابل ارائه به مشتریان گرامی می باشد.

بلوک زن
توان الکتروموتور سیستم هیدرولیکی15.5 اسب بخار
توان الکتروموتور جهت ویبره3 اسب بخار
توان الکتروموتور جهت حرکت2 اسب بخار
تعداد قالب6 قالبه8 قالبه11 قالبه
وزن2500 کیلوگرم
ظرفیت تولید بلوک (عدد)3500 تا 45004000 تا 50006000 تا 8000
ابعاد بلوک زن(2*2.2*2.5) متر
دستگاه بلوک زن اتوماتیک سیلودار

دستگاه بلوک زن اتوماتیک سیلو دار مجهز به سیلوی مصالح با ظرفیت 500 الی 700 کیلوگرم، جهت ساخت انواع بلوک سقفی، دیواری و تیغه ای به صورت تمام اتوماتیک بدون دخالت اپراتور می باشد. بلوک زن اتوماتیک سیلو دار به صورت سفارشی در انواع ظرفیت های مختلف قابل ساخت می باشد. از مزایای بلوک زن سیلودار، عدم نیاز به شارژ مصالح در زمان ساخت بلوک می باشد.

بلوک زن
توان الکتروموتور سیستم هیدرولیکی15.5 اسب بخار
توان الکتروموتور جهت ویبره3 اسب بخار
توان الکتروموتور جهت حرکت2 اسب بخار
تعداد قالب12 قالبه16 قالبه22 قالبه
وزن1450 کیلوگرم
ظرفیت تولید بلوک (عدد)1800 تا 25002500 تا 32003200 تا 4000
ابعاد بلوک زن(2.6*2*3) متر
دستگاه بلوک زن اتوماتیک 12 قالبه

دستگاه بلوک زن اتوماتیک 12 قالبه قابلیت تولید انواع بلوک ساختمانی را دارا می باشد. مکانیزم تولید بلوک در این دستگاه متحرک است که به نام تخم گذار نیز شناخته می شود دستگاه های اتومات مجهز به پر کن و سیلو می باشند که با توجه به ظرفیت سیلو ملات داخل مخزن یا سیلو پر می شود که برای این کار می توان از وسایلی مانند باب کت یا مینی لودر یا تراکتور کمک گرفت. تراکم ملات در دستگاه بلوک زن اتوماتیک 12 قالبه توسط ویبره بدنه انجام می شود که در چهار قسمت صفحه بلوک زنی نصب می شوند. دستگاه بلوک زن اتوماتیک 12 قالبه از چهار عدد الکترو موتور با توان 4 اسب بخار بهره می برد و مجهز به تابلو فرمان می باشد.

بلوک زن
مراحل ساخت بلوک با دستگاه بلوک زن اتوماتیک

ملات تهیه شده (ماسه، سیمان، پوکه و آب) را پس از اختلاط کامل با دستگاه همزن بتن داخل سیلوی دستگاه بلوک زن اتوماتیک ریخته و تمامی مراحل از قبیل پر کردن قالب، ویبره قالب و سبنه زنی به صورت تمام اتوماتیک بدون دخالت کاربر انجام شده و بلوک های ساخته شده بر روی پالت های چوبی در زیر دستگاه قرار می گیرد. با جابجایی پالت بلوک ها را به محلی برای خشک شدن انتقال دهید. (تمامی مراحل کار باید توسط نظارت اپراتور انجام گیرد تا در صورت بروز مشکل دستگاه بلوک زن اتوماتیک را فورا خاموش نماید.)

کاربرد دستگاه بلوک زن اتوماتیک

از کاربرد دستگاه بلوک زن اتوماتیک به استفاده در کارگاه های تولید بلوک های سقفی و دیواری، استفاده در پروژه های عمرانی جهت دیوار چینی و ساخت بلوک های تزئینی لبه ها می توان اشاره نمود.

مزایای دستگاه بلوک زنی اتوماتیک
  • کنترل آسان و سریع دستگاه
  • تولید بلوک در تیراژ بالا
  • دارای یکنواختی در تولید بلوک
  • قابلیت تعویض قالب و تولید انواع بلوک سقفی، دیواری و تزئینی
  • بدون نیاز به اپراتور تخصصی
  • طراحی بدنه مقاوم
  • دارای الکتروموتور قدرتمند سه فاز
  • قابلیت تعویض قالب
  • قابلیت نصب سیلو
  • قابلیت تولید 14000 عدد بلوک در یک شیفت کاری 8 ساعته

نکات استفاده از دستگاه بلوک زن اتوماتیک

  • هیچگاه دستگاه را در سطحی ناهموار قرار ندهید.
  • جهت افزایش عمر پمپ هیدرولیک، روغن واسکازین به طور مرتب تعویض گردد.
  • جهت افزایش عمر دستگاه و اجزای آن را بعد از اتمام شیفت کاری تمیز نمایید.
  • برای نگهداری دستگاه در انبار روی آن را با نایلون پوشانده و در محیطی به دور از رطوربت قرار دهید.
  • برای تامین برق دستگاه از برق سه فاز و کابل مناسب با شرایط تامین شدت جریان 25 آمپر استفاده نمایید.
  • به دلیل خورنده بودن سیمان قالب های دستگاه پس از مدتی فرسوده شده و از کیفیت نهایی ساخت بلوک کاسته می شود ترجیحا پس از تولید 1 میلیون بلوک قالب دستگاه تعویض گردد.
  • برای بهبود کیفیت بلوک تولید شده از استفاده دستگاه در زیر نور آفتاب و هوای بارانی اجتناب نمایید.
  • از استفاده دستگاه در محیط رو باز در صورت دمای مناسب هوا بین 5 تا 25 درجه استفاده نمایید.
  • نظارت اپراتور بر روی روند تولید دستگاه بلوک زن اتوماتیک الزامی می باشد تا در صورت بروز حادثه کلید برق اضطراری دستگاه را فورا قطع نماید.
  • کلید قطع کن اضطراری تابلوی برق را به طور مرتب چک نموده و از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل نمایید.
دستگاه اتوماتیک بلوک زن اصفهان و تبریز

دستگاه اصفهان و تبریز از انواع با کیفیت دستگاه های بوده که در کارخانجات صنعتی و تولیدی اصفهان و تبریز تولید می شوند. این دستگاه ها دارای قابلیت تولید بلوک های سیمانی در انواع مختلف و سایز های متنوع می باشند که شامل بلوک های سیمانی 10*20*40 و 15*20*50 و 20*20*40 و 20*20*70 می شوند که به این دستگاه ها اصطلاحا تخم گذار گفته می شوند از بهترین بلوک زن های 12 قالبه می توان به بلوک زن سبلان تولیدی تبریز اشاره کرد واز انواع باکیفیت دستگاه بلوک زن اتومات همچنین در کارخانجات صبا اصفهان تولید می شوند. سازنده سعی کرده در تولید این دستگاه از بهترین وسایل و تکنولوژی روز بهره ببرد.

دستگاه بلوک زن اتوماتیک دست دوم

دستگاه دست دوم مطابق مشخصات فنی مطرح شده دارای اجزای بسیار زیادی می باشد که این اجزا تماما مکانیکی و الکترونیکی می باشند. لذا در صورتی که تصمیم به خرید دستگاه دست دوم اتخاذ شود مواردی بسیاری وجود دارند که می باید توسط کارشناس مربوطه برق و مکانیک برسی شوند تا دستگاه دچار نقص در عملکرد و هزینه های تعمیرات و تعویض ادوات مکانیکی و برقی نشود. قیمت دستگاه بلوک زن نیمه اتوماتیک بر همین اساس بالا بوده و با توجه به هزینه ای که بابت خرید دستگاه دست دوم پرداخت می شود بهتر است دستگاه نو خریداری شود تا خریدار از عملکرد صحیح دستگاه اطمینان داشته باشد و متحمل هزینه های تعمیرات و نگهداری دست دوم نشود.

لیست قیمت دستگاه بلوک زن اتوماتیک

کلیه قیمت ها بدون اطلاع قبلی قابل تغییر می باشد، لطفا جهت اطلاع از آخرین قیمت ها با بخش فروش تماس حاصل نمایید.