آشنایی با ترنچر کانال کن
ترنچر کانال کن، در زمره دستگاه ها و ماشین آلات صنعت کشاورزی است که در صنایع مختلف کشاورزی و صنایع راه و ساختمان و هم چنین در عملیات پروژههای عمرانی کاربرد دارد. این ماشین برای حفاری و ایجاد کانال بر روی زمین و یا لولهگذاری و عبور دادن لوله و کابل قابل استفاده است.
کاربردهای ترنچر کانال کن
عمق حفاری دستگاه ترنچر بسته به مدل آن مختلف است. انواعی از آن، جهت انجام پروژه هایی مثل برش آسفالت، انواع کانال زنی، ترنچینگ، ترانشه، و حفاری به کار میروند. هم چنین در پروژههای کابل کشی برق، کابل کشی فیبر نوری، لوله کشی آب، لوله کشی گاز و صنایعی از دستگاه ترنچر استفاده میشود.
کاربرد ویژه دستگاه ترنچر کانال کن در کشاورزی، برای حفاری چالههای کودی در پای درختهای باغ و یا برای ریشهزنی یا هرس کردن ریشههای درختان است.
انواع ترنچر کانال کن
انواع ترنچر در اندازههای بسیار بزرگ و بسیار کوچک وجود دارد و میتواند بر روی هر وسیلهای مانند بیل مکانیکی و یا پشت تراکتور نصب شود. تایر آنها در دو نوع چرخ لاستیکی و چرخ زنجیره ای وجود دارد که در شرایط سخت از چرخ زنجیری آن استفاده میشود.
- دستگاه کانال کن کف:
نوع خاصی از دستگاه ترنچر کانال کن، دستگاه کانال کن کف است. این دستگاه در مدلهای مختلف زیر موجود میباشد و کاربردهای مختلفی دارد. از این دستگاه برای تخلیه سریع آبهای سطحی و یا برای برون ریزی آلودگیهای خاک و ریختن مواد شیمیایی استفاده میشود.
- کانال کن خطی
- کانال کن اسلات
- کانال کن نواری
- دستگاه کانال کن پشت تراکتوری:
به این دستگاه، ترنچر پشت تراکتوری یا دستگاه حفاری کانال هم گفته میشود که کاربرد عمده آن در عملیات عمرانی است. این نوع از دستگاه که به پشت تراکتور متصل میشود، قابلیت حفر کردن کانالهایی تا عمق 180 سانتی متر و عرض 30 سانتی متر را دارند.
توان مورد نیاز این دستگاه ترنچر 100 اسب بخار بوده و در اتصال به پشت تراکتورهای معمولی به راحتی کار میکند. بعضی از انواع دستگاه حفاری کانال یا کانال کن پشت تراکتوری دارای بازدهی 700 متر در روز بوده و قابلیت نصب لیزر نیز دارد. این دستگاه مجهز به لولهگذار است و در پروژه های لولهکشی آب، گاز و فاضلاب قابل استفاده است.
- ترنچر مارپیچی یا حلزونی پشت تراکتوری:
نوعی از ترنچر پشت تراکتوری، ترنچر مارپیچی یا حلزونی پشت تراکتوری است. قدرت حفاری ترنچر مارپیچی پشت تراکتوری، برای حفر کانال قابل تنظیم است، به طوری که تا عمق یک متر و با عرض 25 سانتیمتر را میتواند حفر کند.
همچنین این دستگاه امکان نصب تجهیزات و لولهها را، حین حرکت تراکتور دارد.
- دستگاه ترنچر تراکتوری:
دستگاه ترنچر تراکتوری یا Trench tractor از جمله ماشین آلات راهسازی و عملیات عمرانی است که به آن ترنچر لیزری هم میگویند. این دستگاه هم نوعی از ترنچر کانالکن است که به جز عمل حفاری، به ویژه برای جاگذاری انواع لولهها و یا کابلها، برای حفر زهکشی و یا برای آمادهسازی و ترانشه زمین به کار میرود.
ترنچر تراکتوری توسط قلاب به تراکتور متصل و نگهداری میشود.
عمق حفاری آن توسط جک هیدرولیکی کنترل میشود. عمق حفاری ترنچر کانالکن تراکتوری از صد سانتیمتر تا 250 سانتیمتر و با عرض 40 سانتی متر است.
- دستگاه کانال بازکن
دستگاه کانال بازکن که به آن دستگاه ترنچر هم میگویند، کاربرد بسیاری در عملیات پروژههای عمرانی و کارهای کشاورزی دارد. این دستگاهها در کارهایی ازقبیل حفاری کانالها و پیها جهت جاگذاری لوله های آب، لوله های گاز، کابلهای برق و کابلهای مورد استفاده در مخابرات دارند.
دستگاه کانال بازکن که از تجهیزات و ادوات کشاورزی پرکاربرد میباشد، در عملیات کشاورزی جهت حفر گودالهای کوددهی، هم چنین برای هرس کردن ریشههای درختان و به ویژه در لوله کشی لولههای مشکی مخصوص آبیاری قطره ای، دارای کاربرد زیادی است.
راندمان این نوع از دستگاه ترنچر کانالکن برای حفاری تا عمق 40 سانتیمتری، حداکثر 5 متر در دقیقه است ولی اگر عمق حفاری بیشتر از 40 سانتی متر تا یک متر باشد، راندمان آن به 3 متر در دقیقه میرسد.
مزایای کانالکن تیغه ای نسبت به سایر دستگاهها:
* سرعت حفر بالا حدود ۱۰ برابر بیل مکانیکی و ۵ برابر ترنچر زنجیری * برش ریشه و عدم کشش ریشه. * قیمت مناسب (تقریبا یک هشتم قیمت ترنچر زنجیری است.) * استهلاک کم فقط سایش تیغه ها * فراوانی قطعات * قدرت مانور زیاد چون پشت تراکتورهای کوچک باغی هم کار می کند. * عدم نیاز به راننده ماهر و عدم خستگی زیاد راننده * یکطرفه ریختن خاک (سمت درخت نمی ریزد) در نتیجه پر کردن کانال به راحتی انجام می گیرد. * داشتن دریچه تنظیم پاشش * مجهز به شاخه گیر * حفر کانال زیر سایه انداز درخت(یکطرفه شدن دستگاه) * یکسال گارانتی و ده سال خدمات بعد از فروش