یکی از روش‌ های آسان و ایمن برای تهیه کباب استفاده از دستگاه کباب‌ پز برقی یا همان باربیکیو است که شامل انواع متفاوتی مانند آجری، برقی یا گازی می‌ شود. با توجه به استقبال بی‌ نظیر ایرانیان از غذای کبابی، شرکت‌ های متعددی اقدام به تولید انواع دستگاه‌ های کباب‌پز برقی کردن که علاوه‌ بر آنکه پخت این غذا را راحت می‌کند؛ مزه‌ی دلنشین را نیز به غذا می بخشد. کیفیت دستگاه‌های کباب‌پز برقی کاملاً عالی است و می‌ توان آن را در مصرف خانگی استفاده کرد. توجه داشته باشید استفاده از روش سنتی برای تهیه کباب علاوه‌بر زحمت زیاد، باعث ایجاد دود زیادی در فضای منزل شده  و زحمت زیادی را برای افراد خانه ایجاد می‌کند.

آیا کباب‌پز برقی کاربردی است؟

از روش‌ های ایمن و آسان برای تهیه کباب استفاده از دستگاه‌ های کباب‌پز است که سبب شده تا افراد خانه‌دار یا کسانی که علاقه خاصی به تهیه کباب خانگی دارند، بتوانند از این دستگاه به‌ خوبی استفاده کنند. به‌ عبارت‌ دیگر؛ دستگاه کباب‌پز برقی به خانم‌ های خانه‌دار کمک زیادی کرده تا بتواند غذای عالی برای افراد و خانه خود تهیه کنند. این نوع کباب پز، غذا را کاملاً مغز پخت کرده و مزه دل‌نشینی به آن می‌ دهد. از این محصول می‌توان برای تهیه غذاهای خانگی در منزل یا حتی بیرون مانند پیک‌نیک استفاده کرد.

کباب‌پز برقی چیست

کباب‌پز برقی محصولی است که سبب پخته غذاهای کبابی با روشی سالم و بدون آلودگی می‌ شود. این محصول دارای میله های داغی است که حرارت خود را از برق تامین کرده و غذا بر روی آن قرار گرفته و کباب می‌ شود. از این دستگاه می‌ توان در مکان‌ های مختلف استفاده کرد و تنها با متصل شدن به پریز برق، کباب‌پز را در دسترس مصرف‌ کنندگان قرار داد. ناگفته نماند که این مدل به دلیل آنکه می‌ تواند انرژی مصرفی خود را از طریق برق تأمین کند، بر خلاف دیگر کباب‌پز ها که انرژی خود را از طریق گاز تامین می‌ کنند، حمل و جابجایی بهتری دارد. در واقع این کباب‌پز برقی مناسب فضاهای داخلی بوده و به دلیل آنکه دود زیادی را ایجاد نمی‌کند، زحمت زیادی برای درست کردن غذاهای کبابی را نیز ندارد. قبل ‌از آن که از این دستگاه استفاده کنید، حتما مطمئن شوید که به پریز برق دسترسی کامل دارید.

انواع کباب‌پز برقی

کباب‌پز برقی در انواع متنوعی از نظر میزان حجم و اندازه متفاوت و شکل ظاهری تولید شده است. به‌ عبارت‌ دیگر هر مصرف‌ کننده‌ای بر اساس نوع نیازی که دارد، می‌ تواند از این کباب‌پز برقی در انواع متفاوت تهیه کرده و از آن استفاده کند. معمولاً به دلیل خانگی بودن این نوع کباب‌ پز ها، حجم آن‌ ها از کوچک تا ۱۲ نفر طراحی‌ شده و به‌ راحتی می‌ تواند یک میهمانی خودمانی را برای صاحب خانه اداره کند.

مزایای کباب‌ پز برقی

کباب‌پز برقی از سفت شدن و خشک شدن، گوشت کبابی جلوگیری کرده و آب درون غذا را کاملاً حفظ می‌ کند. لازم به ذکر است که این نوع کباب‌پز ها حرارت قابل تنظیم داشته و از سوختگی یا خامی به قسمت‌ های مختلف گوشت کبابی جلوگیری کرده و تمامی نواحی را به شکل یکنواخت پخت می‌ کند. از دیگر مزایای این محصول آن است که مجهز به سیستم خودگردان بوده و از زمانی‌ که مصرف‌ کننده غذا را بر روی این محصول می‌گذارد، می‌ تواند به‌ راحتی به کارهای دیگر خود بپردازد. همچنین ایمنی که درون این محصول وجود دارد به‌ قدری مجهز طراحی شده ‌است که مصرف‌ کننده دیگر نیازی به نگرانی درباره بروز حوادثی به دلیل روشن بودن کباب‌پز برقی نداشته و به‌ راحتی می‌ تواند از آن استفاده کرد. ناگفته نماند که روشن و خاموش شدن این کباب‌پز برقی از دیگر مزایای استفاده از آن است و شما می‌ توانید بعد از آنکه پخت ‌و پز تمام شد آن را خاموش کرده و به تمیز کردن آن بپردازید.

معایب کباب‌ پز برقی

این کباب‌پز برقی همان‌طور که دارای مزایای بسیار زیادی است، معایبی را نیز دارد. مهم‌ ترین معایب آن این است که با برق کار کرده و در صورت قطعی برق دیگر نمی‌ توانید از آن استفاده کنید. به‌ عبارتی دیگر برای آنکه بتوانید از این کباب پز استفاده کنید حتما باید آن را در جایی بگذارید که پریز برق به آن دسترسی کامل داشته باشد. طراحی کوچک آن نیز تنها برای مهمانی‌های خودمانی کاربرد دارد و نمی‌ توان از آن برای میهمانی‌ های بزرگ استفاده کرد.

نکات خرید کباب‌پز برقی

مهمترین نکته ای که در هنگام خرید کباب پز باید به آن دقت کرد، جنس دستگاه است. جنس دستگاه باید طوری باشد که ضد زنگ بوده و در برابر حرارت و رطوبت مقاومت بالایی داشته باشد. لازم به ذکر است که قیمت کباب پزهایی که بدنه آنها از جنس آهن بدون کیفیت است، به نسبت به سایر کباب پز ها قیمت کمتری دارد. به‌ همین دلیل است که نباید در زمان خرید این نوع از کباب‌پز ها به قیمت پایین آن توجه داشته باشید. زیرا در صورت آن که بدنه آن‌ها مقاومت لازم را نداشته باشد و از مواد اولیه باکیفیت در ساخت آن استفاده نکرده باشند، سبب زنگ‌زدگی بدنه کباب‌پز می شود و در نهایت شما مجبورید مجدداً کباب‌پز دیگری را تهیه کنید. مورد دیگری که در زمان خرید کباب پز برقی باید به آن توجه داشت، صفحه گریل است. جنس گریل به دلیل اینکه عامل مهم در پخت غذاهای کبابی است، باید دارای جنس بسیار عالی باشد تا در صورت قرار گرفتن در معرض شعله مستقیم، دچار پوسته پوسته شدن نباشد. لازم به ذکر است که جنس صفحه گریل رابطه مستقیمی با قیمت آن دارد و معمولا برای هر دستگاه دو نوع گریل در نظر گرفته می شود.

نکات بهداشتی در استفاده از کباب‌پز برقی

حتما قبل و بعد از استفاده کردن از کباب پز برقی آن را تمیز و ضدعفونی کنید؛ چرا که این کار سبب تامین سلامت افراد و مصرف کنندگان می شود و در صورتی که به تمیزی آن اهمیت ندهید، علاوه بر افت کیفیت غذا، ممکن است دچاری بیماری های گوارشی بعد از مصرف غذا شوید. توصیه می شود برای اینکه از انتقال میکروب‌ها به غذای خود جلوگیری کنید، مواد غذایی خام و پخته را در یک ظرف قرار ندهید و همچنین زمانی که دستتان با مواد خام مانند گوشت و مرغ تماس پیدا کرد، فوری دستان خود را با آب و صابون شستشو دهید!

کباب پز صنعتی چیست؟

کباب پز صنعتی، وسیله ای مجهز به لوله های حفره دار است. شعله آتش از داخل این حفره ها عبور کرده و باعث طبخ انواع مواد غذایی که قابلیت سیخ گرفتن را دارند می شود. نوع صنعتی این کباب پزها برای محیط های بزرگ و حجم تولید کباب انبوه مثل آشپزخانه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

مشخصات فنی کباب پز صنعتی

کباب پز صنعتی دارای انواع مختلفی از نظر شکل و ظاهر، نوع سوخت مصرفی، ابعاد و نوع عملکرد است که به معرفی آنها خواهیم پرداخت. اکثر کباب پز های صنعتی در سایز های بزرگ و برای پخت انواع کباب ها با حجم زیاد تولید می شوند. این کباب پزها عموما با سوخت گاز، ذغال یا برق می کنند که هر یک ویژگی های منحصر به فرد خود را دارا هستند. ظرفیت پخت این کباب پزها متفاوت می باشد. کاربر باید با توجه به ظرفیت پذیرایی رستوران یا آشپزخانه خود، نسبت به تهیه ظرفیت مورد نظر تصمیم گیری کند.

انواع کباب پز صنعتی

کباب پزهای صنعتی که از تجهیزات پخت آشپزخانه صنعتی به شمار می روند، در مدل های زیر در هایپر صنعت فامکو به فروش می رسند:

  • کباب پز گازی
  • کباب پز ذغالی
  • کباب پز تابشی کشویی
  • کباب پز اتوماتیک
کباب پز گازی

همانطور که از اسم این کباب پز پیداست با سوخت گاز کار می کند. این کباب پز دارای ابعاد و اندازه های متفاوتی است، برای مثال کباب پز 60 سانتی با پایه، کباب پز 1.5 متری با پایه یا کباب پز 2 متری با پایه. بر حسب نیاز و حجم غذای قابل سرو می توانید ابعاد مورد نظر را انتخاب کنید.

کباب پز ذغالی

این کباب پز از دسته کباب پز های سنتی پر طرفدار می باشد که با سوخت ذغال کار می کند و با توجه به طعم خوشی که به کباب منتقل می کند از کباب پزهای پر طرفدار است. البته که نوع این کباب پز ها مجهز به دمنده و فن برای شعله ور کردن آتش و ایجاد حرارت لازم برای پخت کباب هستند که کار را تسهیل می کند.

کباب پز تابشی

این کباب پز با سیستم مادون قرمز و تابش کار می کند و دارای ظرفیت های متفاوتی مثل 20 سینی یا 40 سینی است. کباب پز صنعتی تابشی به صورت کشویی بوده و در ابعاد مختلفی تولید می شود.

کباب پز اتوماتیک یا کباب پز نواری

از این کباب پز در آشپزخانه های صنعتی با ظرفیت بالا استفاده می شود. این نوع کباب پز توانایی پخت حجم زیادی کباب را دارد و به صورت اتوماتیک پخت کباب را انجام می دهد. به همین دلیل سرعت پخت بالا رفته و پخت به آسانی انجام می گردد، در مدل اتوماتیک، سیخ های چیده شده بر روی نوار متحرک بر روی شعله را با یک سرعت حرکت داده شده و عمل طبخ با حرارت کنترل شده انجام می شود.

نحوه انتخاب کباب پز صنعتی

  • توجه به حجم و تعداد سیخ کبابی که قصد پخت آن را دارید و خرید کباب پزی که ظرفیت آن هماهنگ با ظرفیت پخت شما باشد.
  • توجه به جنس و کیفیت کباب پز صنعتی
  • توجه به نوع سیستم پختی که قصد طبخ کباب ها را با آنها دارید.
  • ابعاد و اندازه کباب پز، متناسب با فضای شما
نحوه تعمیر و نگهداری کباب پز صنعتی

کباب پزهای صنعتی همانند سایر تجهیزات آشپزخانه صنعتی نیاز به نظافت دوره ای و روزانه دارند. همچنین بهتر است نحوه استفاده از کباب پزها را حتما به پرسنل خود آموزش دهید. این موضوع به افزایش طول عمر دستگاه شما کمک کرده و باعث می شود به دستگاه و حتی پرسنل شما آسیبی وارد نشود.

مزایای کباب پز صنعتی
  • کاهش نیروی انسانی
  • افزایش سرعت طبخ کباب
  • ایمنی بالاتر نسبت به کباب پز های سنتی
  • نظافت آسان

یکی از معایب های کباب پز صنعتی گازی یا معایب کباب پز تابشی که توسط افراد عنوان می گردد، بحث خشک شدن کباب می باشد. اما باید بدانید که در صورت انتخاب مدت زمان پخت مناسب برای غذا بر روی این کباب پزها این اتفاق رخ نخواهد داد.

کباب پز صنعتی دست دوم

نظر به اینکه بهداشت تجهیزات آشپزخانه صنعتی، خصوصا بهداشت کباب پزها از ارکان اصلی در آشپزخانه های صنعتی می باشد، کارشناسان هایپر صنعت فامکو توصیه می کنند از خریداری نمودن کباب پز رستورانی دست دوم صرف نظر نمایید. حتی اگر هزینه بیشتری برای کباب پز صنعتی نو بپردازید، مزیت هایی مثل طول عمر بیشتر و رعایت بهداشت از هر لحاظ با ارزش تر خواهد بود.

قیمت کباب پز صنعتی

با توجه به اینکه تنوع کباب پز صنعتی به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی، در بازار بسیار زیاد است، می توانید جهت دریافت قیمت و مشاوره های لازم برای خرید با هایپر صنعت فامکو تماس حاصل نمایید یا به صفحه محصول مورد نظر مراجعه نمایید.