به هر دستگاهی که چند نوع مواد را مخلوط یا همگن می‌‌کنند تا به یک ماده واحد تبدیل شود، میکسر می‌گویند. میکسر‌ها بر حسب نیاز طوری طراحی و ساخته می‌شوند تا بتوانند مواد مورد نیاز را میکس کرده محصول نهایی را تولید کنند.

در ساده ترین حالت میکسرها شامل یک محفظه یا مخزن و پره‌ دوار هستند که مواد داخل مخزن و با استفاده از این پره‌ها مخلوط می‌شوند. شکل و جنس پره‌های میکسر نسبت به نوع موادی که میکس می‌شود طراحی می‌شود تا عمل میکس به صورت به بهینه انجام شود. معمولا همراه میکسرها چند نوع پره مختلف عرضه می‌شود تا میکسر قابلیت مخلوط کردن چند نوع مواد مختلف را داشته باشد. همچنین با توجه به نوع ماده مورد میکس مخزن میکسر می‌تواند از استیل،آلومینیوم، چندن، فولاد یا تیتانیوم ساخته شود.

بیشتر کارگاه‌های تولیدی در خط تولید خود از میکسرهای استفاده میکنند. این میکسرها دارای قابلیت ترکیب و مخلوط کردن مواد در حجم‌های مختلف هستند.

میکسر شکلات برای عمل آوری خمیر شکلات در شکلات سازی قبل از ریفاینر مورد استفاده قرار میگیرد و در دیگر زمینه ها برای میکس موادی با ویسکازیته نسبتا سنگین نیز کاربرد دارد.

* میکسر پودری دستگاهی قدرتمند برای میکس بهتر مواد پودری در زمینه دارویی، شیمیایی و غذایی می باشد. ویژگی های حائز اهمیت دستگاه میکسر پودری شامل مخلوط کردن و دانه بندی یکنواخت میباشد. میکسر پودری با مخزنی استوانه ای شکل از جنس استنلس استیل، دارای جداره دوم جهت خنک کاری طراحی شده که در داخل آن یک همزن سه پارو می باشد که از جنس استنلس استیل که با دور 316 rpm میچرخد و دارای یک چاپار که با دور 2500rpm می چرخد، جهت یکنواختی بهتر مواد تعبیه شده است و دارای دریچه تخلیه در قسمت پایین است که به وسیله جک پنوماتیک باز و بسته می شود.

  • زمینه های کاربردی دستگاه میکسر پودری:

به صورت عمومی برای مخلوط جامدات پودری از هر نوع و با افزودن مایع در آن و در صنایع غذایی، صنعت دارو، صنایع پتروشیمی و پلاستیک

* دستگاه میکسر اسپیرال جهت میکس در صنایع غذایی در محصولات کیک، کوکی، کرم ویفر، کرم بیسکوئیت و کیک های اسفنجی بهترین انتخاب می تواند برای تولید کنندگان باشد. سیستم همزن میکسر اسپیرال، برای میکسی ایده آل بصورت سیاره ای طراحی شده که دو عدد همزن خلاف جهت هم و به دور پاتیل در حال چرخش هستند و دارای یک عدد کارتک که دور مخزن را پاک و مواد را به سطح مخزن هدایت میکند.

  • ویژگی های میکسر اسپیرال:

جنس همزن ها و مخزن از جنس فولاد ضد زنگ ، استنلس استیل 304 میباشد.

سرعت بالای این میکسر نیز در فرآیند کاری خود نقش مهمی را ایفا میکند.

سیستم کنترلی دستگاه به وسیله ی HMI و PLC کنترل میشود که در اختیار اپراتور میباشد.

صرفه جویی در انرژی و زمان با بازدهی بالا نسبت به روش های دیگر

محصولی با کیفیت و قابل اطمینان

* دستگاه میکسر 2Z  دستگاهی بادوام، قابل اعتماد و کارآمد میباشد و در صنایعی همچون مواد غذایی و شیرینی و شکلات سازی که نیاز به فرآوری همگن سازی و میکس موادی که دانسیته بالایی و همچنین نیاز به قدرت جهت میکسی بهتر در فرآیند بایستی از این نوع میکسر استفاده شود.

  • ویژگی های دستگاه میکسر 2Z :

طراحی و ساخت استاندارد همزن ها که بصورت Z شکل ساخته شده اند برای به عمل آوری بهتر مواد کمک می کند.

از نظر استحکام و پایداری صرف نظر از اندازه یا نوع خمیر امکان میدهد محصولات مختلف را با دستگاه میکس و فرآوری گردد.

دارای مخزن و همزن از جنس استنلس استیل که برای استحکام و بهداشتی بودن و سهولت در نظافت را فراهم می آورد.

* دستگاه میکسر سیگما جهت میکس مواد خمیری در صنایع غذایی از جمله بیسکوئیت های نرم، پتی بور، کراکر، کوکی و … جهت میکس و بعمل آوری بهتر این مواد نقش به سزایی دارد. میکسر سیگما که توسط گروه صنعتی چرخش ماشین تبریز تولید می شود، دارای یک همزن تمام استیل که به شکل سیگما از جنس استنلس استیل میباشد که درون یک مخزن دوجداره ی استوانه ای تک کاسه استیل می چرخد.

  • ویژگی های میکسر سیگما :

دستگاه سیگما میکسر دارای طراحی و ساختی مستحکم میباشد.

ساخت همزن و دیگ تمام استنلس استیل جهت استحکام و دارای استاندارد های بهداشتی میباشد.

سیستم های دستگاه به وسیله PLC و HMI کنترل میشود که در اختیار اپراتور میباشد.

صرفه جویی در مصرف انرژی و زمان با بازدهی بالا

دارا بودن استهلاکی کمتر در عملکرد دستگاه

سهولت در نظافت

اپراتوری آسان

کیفیت محصولی یکنواخت و قابل اطمینان

* میکسر 2Z آزمایشگاهی در ظرفیت 15 کیلو اشد و  دستگاهی بادوام، قابل اعتماد و کارآمد است و در صنایعی همچون مواد غذایی و شیرینی، شکلات و مواد شیمیایی که نیاز به فرآوری، همگن سازی و میکس موادی که دانسیته بالایی دارند و نیاز به قدرت جهت میکسی بهتر در فرآیند بایستی از این نوع میکسر استفاده شود.

  • ویژگی های میکسر 2Z آزمایشگاهی :

طراحی و ساخت استاندارد همزن ها که بصورت Z شکل ساخته شده اند برای به عمل آوری بهتر مواد کمک می کند.

از نظر استحکام و پایداری صرف نظر از اندازه یا نوع خمیر امکان میدهد محصولات مختلف را با دستگاه میکس و فرآوری گردد.

ارای مخزن و همزن از جنس استنلس استیل که برای استحکام و بهداشتی بودن و سهولت در نظافت را فراهم می آورد

فهرست

تاریخچه پیدایش میکسر قنادی

انواع دستگاه میکسر قنادی

اجزای تشکیل دهنده یک دستگاه میکسر قنادی چیست؟

کاربرد های دستگاه میکسر قنادی

قیمت خرید دستگاه میکسر قنادی

تاریخچه پیدایش میکسر قنادی

میکسرهایی که در ابتدا برای مخلوط کردن مورد استفاده قرار می گرفتند قاشق ها و چنگال های بزرگ بودند. در سال 1908 فردی به نام هربرت جانسون به این فکر افتاد که دستگاهی بسازد که فرایند ترکیب مواد غذایی را ساده تر کند. بنابراین وی پس از مشورت با دوست خود که مهندس مکانیک بود و پس از 7 سال تلاش توانست همزن را اختراع کند. نسخه اولیه این دستگاه 80 لیتر حجم داشت و نانوایی ها و رستوران ها بزرگ ترین مصرف کنندگان این وسیله بودند.

مدتی بعد هربرت توانست اولین نسخه همزن خانگی را نیز بسازد. به لطف تلاش های هربرت و همکارانش امروزه آشپزی کردن بسیار راحت شده است و بر خلاف گذشته نیاز به زمان و هزینه زیادی ندارد.

انواع دستگاه میکسر قنادی

میکسرهای دستی

ساده ترین و ابتدایی ترین نوع میکسرها، میکسرهای دستی هستند که از قدیم مورد استفاده قرار می گیرند. اگرچه با پیشرفت تکنولوژی نوع جدید میکسرها و با قابلیت های ویژه اختراع شده اند، استفاده از میکسرهای دستی کم نشده و همچنان رواج دارد.

میکسر دستی

میکسرهای خانگی

میکسرهای خانگی را جهت استفاده در آشپزخانه های کوچک و با فضای کوچک طراحی کرده اند. به همین دلیل نسبت به همزن های صنعتی وزن و ابعاد بسیار پایین تری دارند و مناسب استفاده برای تهیه مواد غذایی در حجم کم هستند.

میکسر خانگی

میکسرهای قنادی صنعتی

دستگاه های میکسر مورد استفاده در صنعت باید حجم زیادی از مواد اولیه را با یکدیگر مخلوط کنند. از این رو ظرفیت بالاتر و قدرت موتور بیشتری نیز نیاز دارند. حجم این دستگاه ها از 5 لیتر شروع می شود و به 70 لیتر نیز می رسد. لازم به ذکر است که امکان سفارش و شخصی سازی این دستگاه، در حجم های بالاتر توسط تولیدی ها نیز وجود دارد. وزن دستگاه های مورد استفاده در رستوران ها و کارگاه های صنعتی ممکن است به 450 کیلوگرم نیز برسد.

میکسر صنعتی

اجزای تشکیل دهنده یک دستگاه میکسر قنادی چیست؟

  • بدنه دستگاه که از جنس استیل ضد زنگ و دارای قابلیت شست و شو است.
  • موتور دستگاه با قدرتی از حداقل 1 تا حداکثر 3 اسب بخار که به اندازه دستگاه بستگی دارد.
  • پاروهای با کاربری گوناگون را که جهت هم زدن مواد غذایی مختلف طراحی کرده اند و در ادامه توضیح می دهیم.
  • مخزن دستگاه که حجم های گوناگونی دارد و مواد مختلف جهت مخلوط شدن را در آن قرار می دهیم. هنگامی که دستگاه روشن است، پارو درون مخزن می چرخد و کار مخلوط کردن را انجام می دهد.
  • پایه هایی که این امکان را می دهند تا دستگاه را در ارتفاع دلخواه و در محیط های نا هموار مورد استفاده قرار دهیم.
  • برای حرکت روان تر مخزن، از روغن گیربکس استفاده می شود که لازم است در زمان مناسب نسبت به تعویض آن اقدام کرد. جهت تخلیه این روغن، پیچ تخلیه در زیر دستگاه قرار دارد.
اجزای میکسر

کاربرد های دستگاه میکسر قنادی

گفته شد که میکسرهای قنادی انواع مختلفی دارند و بسته به نوع، از آن استفاده های گوناگونی می شود. برای مثال از این دستگاه در آشپزخانه های منازل برای تهیه مخلوط اولیه کیک و شیرینی در حجم کم مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در پخت بسیاری از غذا ها ( مثل انواع کوکو و دسر ها مانند میلک شیک و بستنی ) لازم است که مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند که در این مورد نیز میکسرها مورد استفاده قرار می گیرند.

در کارگاه های پخت کیک و شیرینی جهت تهیه مخلوط اولیه کیک ها از میکسر استفاده می شود. با این تفاوت که میکسرهای مورد استفاده در کارگاه ها ظرفیت و قدرت بیشتری دارند. در رستوران ها نیز از میکسرهای صنعتی برای تهیه خمیر پیتزا و همبرگر استفاده می کنند.

از میکسرهای دستی برای مخلوط کردن مواد غذایی در حجم کم استفاده می شود. استفاده از این نوع میکسر که از ابتدایی ترین نوع این وسیله است باعث می شود که مخلوط به دست آمده کاملا یکدست و دارای قوام باشد.

قیمت خرید دستگاه میکسر قنادی

همان طور که مشخص است قیمت خرید همزن قنادی به عوامل مختلفی بستگی دارد و با افزایش کیفیت و امکانات دستگاه، بالا می رود. دقت کنید که در صورتی که قصد خرید همزن قنادی را دارید، می توانید آن را از فروشگاه های آنلاین و یا به صورت حضوری تهیه کنید. با خرید این محصول به صورت آنلاین این امکان را دارید که همه مشخصات دستگاه را مورد بررسی قرار دهید و گزینه های موجود را با هم مقایسه کنید.

قیمت دستگاه های میکسر خانگی از 500 هزار تومان تا 13 میلیون تومان متغیر است. دستگاه های میکسر صنعتی قیمت بالاتری از میکسرهای خانگی دارند و از حداقل 5 میلیون تومان شروع می شوند. حداکثر قیمت میکسرهای صنعتی به 500 میلیون تومان نیز می رسد.

مزیت های های استفاده از میکسر های قنادی:

1- صرفه جویی در زمان: استفاده از میکسر قنادی باعث صرفه جویی در زمان تهیه خمیر و تولیدات محصولات قنادی میشود.

2- کاهش هزینه ها: استفاده از میکسر قنادی باعث کاهش هزینه های تولید و افزایش سود آوری میشود.

3-کیفیت بهتر: استفاده از میکسر های قنادی باعث بهبود کیفیت خمیر و محصولات قنادی تولید شده می شود.

4- حفظ سلامت کارگران: استفاده از میکسر قنادی باعث حفظ سلامت کارگران و کاهش خطرات حین تهیه خمیر و تولید محصولات قنادی میشود.

نحوه کارکرد میکسر قنادی:

برای استفاده از میکسر قنادیري، ابتدا مواد اولیه ای مانند آرد، شکر و روغن و غیره را در مخزن قرار می دهیم. سپس شفت ها به وسیله یک موتور شروع به چرخیدن می کنند و مواد در داخل مخزن به صورت یکنواخت باهم مخلوط میشوند. در این مرحله، سرعت شفت ها تنظیم می شود تا خمیر به صورت مناسب تری تهیه شود. بعد از تهیه خمیر، میکسر ها باید تمیز شوند تا مواد به داخل مخزن چسبیدِه نشود. پس ار تمیز کردن مخزن، خمیر تهیه شدِه مناسب برای استفاده در تهیه محصولات قنادی آماده شود.

سخن پایانی

در این مقاله انواع میکسر قنادی و اجزای تشکیل دهنده آن را مورد بررسی قرار دادیم. همین طور تاریخچه پیدایش این دستگاه و پیشرفت آن را نیز اندکی توضیح دادیم. همزن قنادی وسیله ای کاربردی است که باعث می شود کار مخلوط کردن بدون دخالت مستقیم دست و به صورت بهداشتی انجام شود. بنابراین خرید این وسیله کاملا به صرفه و مورد نیاز هر آشپرخانه و بسیاری از کسب و کار ها است. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید.