دستگاه کیسه پرکن چیست؟ در دنیای امروزی هر روز شاهد طراحی، ساخت و تولید انواع دستگاههای مختلف در حوزه های متنوع هستیم که هر کدام به بشر در افزایش میزان تولید و توسعه و دقت در تولید بالا کمک میکنند. با ورود علم به دنیای بسته بندی هر روز شاهد دستگاههای متنوعی هستیم که هر کدام از قابلیت های فراوانی برخوردار هستند و میتوانند به تولید کننده در راستای کاهش هزینه ها و هدر رفت مواد و افزایش میزان تولید کمک کنند.

در این بین دستگاه کیسه پرکن نیز یکی از انواع دستگاههای پرکاربرد در حوزه دستگاههای بسته بندی است که میتواند به تولید کننده کمک کند تا برای بسته بندی و پرکردن مواد در کیسه های متنوع کمک کند. این نوع دستگاهها میتوانند با استفاده از تکنولوژی خاص خود اقدام به بسته بندی محصولات متنوع در بسته بندی های کیسه ای و در وزن های بالا کنند. تفاوت این نوع دستگاه با دستگاههای توزین دار در میزان وزن بسته ها میباشد.

دستگاههای کیسه پرکن قابلیت بسته بندی محصولات در وزن های 2 تا 50 کیلوگرمی را دارند و میتوانند محصولات را بصورت نیمه اتوماتیک در کیسه و یا کارتن با دقت و سرعت بالا بسته بندی کنند. این نوع دستگاهها میتوانند برای بسته بندی هر نوع محصول گرانولی و پودری مورد استفاده قرار بگیرند و با استفاده از تکنولوژی تعبیه شده بسته به نوع محصول به بسته بندی محصولات متنوع بپردازند. دستگاههای کیسه پرکن کاربردهای فراوانی دارند که در ادامه به توضیحاتی در این باره خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

اگر صاحب کسب‌وکاری هستید که نیاز به پر کردن کیسه‌ها یا بطری‌ها با غذا، نوشیدنی یا سایر محصولات  رادارید، دستگاه های پرکن که می تواند به طور مداوم هزاران ظروف را با مواد خاص تا حد مشخصی پر کند.

در حالی که بسیاری از فناوری‌های مختلف ماشین‌های پرکننده در بازار موجود است، شما باید روی تجهیزاتی سرمایه‌گذاری کنید که برای رفع نیازهای شرکت شما مناسب‌تر باشد. دستگاه های پرکن مناسب می تواند خط تولید شما را بهبود بخشد، فروش را افزایش دهد و به موفقیت کسب و کار کمک کند.

برای اینکه شما را راهنمایی کنیم که روی کدام یک سرمایه گذاری کنید، در اینجا انواع مختلف دستگاه های پرکن آورده شده است.

1.دستگاه های پرکن مایعات

دستگاه های پرکن مایع،معمولا در صنعت نوشیدنی استفاده می شوند. . یکی از مهمترین مزایای این دستگاه این است که مقدار مناسبی از مایع را که باید پر شودرا پخش می کند..

کاربردها: این نوع دستگاه پرکن می تواند طیف وسیعی از مایعات از جمله آب، نوشیدنی های الکلی و نوشیدنی های گازدار را پر کند. حتی می توان از آن برای پر کردن مواد غذایی بسته بندی مانند سس، روغن پخت و پز، سوپ و سس سالاد استفاده کرد.

در اینجا انواع متداول تجهیزات پر کردن مایع وجود دارد:

  • دستگاه های پرکن مایع دستی – همانطور که از نام آن پیداست، این نوع دستگاه پرکن مایع نیازی به برق ندارد و به سادگی به کار دستی متکی است. این به افزایش دقت و سرعت خروجی در مقایسه با ریختن مایع با دست کمک می کند. دستگاه پرکن مایع دستی برای تولید در مقیاس کوچک یا آزمایشگاه مناسب است.
  • ماشین های پرکننده مایع نیمه اتوماتیک – معمولاً از سرنگ، پیستون و نازل برای اطمینان از عملکرد بدون قطره استفاده می کند. این نوع دستگاه پرکن مایع تقریباً با انواع مایعات از جمله شوینده های پاک کننده و محصولات دارویی کار می کند.
  • ماشین‌های پرکننده مایع کاملاً اتوماتیک – این نوع دستگاه پرکن مایع می‌تواند عملیات در مقیاس بزرگ و نیازهای تولید بالا را انجام دهد و آن را به یک انتخاب محبوب برای شرکت‌های بزرگ تبدیل می‌کند. عمدتاً برای ریختن تمام مایعات ویسکوزیته و مایعات حاوی محصولات غذایی استفاده می شود.
  • ماشین‌های پرکننده مایع درون خطی – این دستگاه مایع با ویسکوزیته کم و بالا را به ظروفی می‌ریزد که در یک خط در امتداد سیستم نوار نقاله قرار گرفته‌اند. می توان از آن در پرکردن مواد غذایی، لبنیات و محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده کرد.
  • ماشین‌های پرکننده مایع روتاری-ظروف را در امتداد ایستگاه‌های دایره‌ای مختلف حرکت می‌دهد که هر یک عملکرد خاصی مانند پر کردن، آب بندی و دربندی را انجام می‌دهند. این نوع دستگاه پرکن مایع معمولاً در صنایع نوشیدنی، غذا، خودرو و صنایع مراقبت شخصی استفاده می شود.
  • ماشین های پرکن پیستونی – این نوع دستگاه پرکن مایع می تواند محصولات را با دقت درون ظروف بریزد. در درجه اول برای پر کردن مواد با تغییرات محدود مانند لوازم آرایشی، صابون های مایع و سس های غذایی استفاده می شود

2.دستگاه های پر کن پودری

دستگاه های پرکن پودری با تکنولوژی تغذیه مارپیچ و کنترل نور طراحی شده اند که با دقت پر شدن بالا و با فرایند پنوماتیکی مجصول شما را پر می کند. این نوع دستگاه پرکن برای پرکردن محصولات پودری مانند ارد، جو ، گندم ، انواع بلغورو…مناسب است.

کاربردها: دستگاه های پرکن پودر معمولاً در ریختن مواد افزودنی، نشاسته، خوراک، چاشنی ها و آفت کش ها در انواع مختلف بسته بندی استفاده می شوند. به این ترتیب، آنها معمولاً در صنایع غذایی و نوشیدنی، آرایشی و بهداشتی و صنایع شیمیایی دیده می شوند.

3. دستگاه های پرکن گرانولی

یکی از کاربردی ترین دستگاه های بسته بندی، دستگاه پرکن گرانولی می باشد که از آن ها به منظور پر کردن انواع مختلف مواد گرانولی استفاده می شود. از بین مواد گرانولی می توان به مواردی چون گرانیت، پودر، دانه گیاهی، نمک، پودر چای، دانه های قهوه، آب نبات های تکه ای، میوه های خشک، قطعات پاستا کوچک، مواد خوراکی و تنقلات، مواد غذایی حیوانات خانگی و مواد غذایی خشک مخلوط اشاره نمود. این نوع از دستگاه های پرکن به دو دسته اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می گردند.

کاربرد: این دستگاه به طور گسترده به جای دستگاه های پرکن پودر در صنایع استفاده می شود. محصولات خاصی وجود دارد که دستگاه های پرکن پودری نمی توانند آنها را پر کنند. این دستگاه در آن مکان ها استفاده می شود. این دستگاه در صنایع غذایی،شیمیایی،دارویی و…کاربردهای فراوانی دارد.

4.ماشین آلات پر کن کپسول

این دستگاه با ساختاری جدید برای پر کردن مواد دارویی بصورت کپسول مناسب می باشد.دارای سیستم  برق و پنوماتیک و مجهز به شمارشگر اتوماتیک و تنظیمات جهت کنترل سرعت میباشد. دستگاه قرار دادن پوکه کپسول ,جداسازی ،پرکردن و بستن پوکه کپسول را انجام میدهد .در صورت پر کردن کپسول بصورت دستی ,اپراتورمی تواند با صرف نیروی کم  بازدهی بیشتر را ایجاد کند. مقدار پر کردن ,دقیق و مطابق با استانداردهای بهداشتی و دارویی می باشد.

کاربردها در صنعت داروسازی برای بسته بندی داروها استفاده می شوو همچنین. در بسته بندی  کپسول های ژلاتین چه نرم و چه سخت کارآمد هستند. آاین دستگاه پر کنی توانند قرص ها و قرص های روکش دار را بسته بندی کند.

دستگاه های پرکن کپسولی علاوه بر صنایع دارویی و غذایی در کشاورزی، مراقبت های بهداشتی و مهندسی شیمی نیز کاربرد دارد.

5.دستگاه پرکن ژل

دستگاه پرکن  ژل سوراصنعت ، به صورت تمام استیل  ساخته می شود.این دستگاه ها دارای سیلندر پیستون هستند که عمل تزریق محصول به داخل ظرف را انجام می دهد.
سیلندر پیستون ها از قسمت مخزن، محصول را به داخل قالب خود کشیده، در بطری، ظرف که ما محل خروج محصول در نظرگرفته ایم تخلیه می کند.
دستگاه های پرکن ژل، دارای پی ال سی با منوی فارسی هستند.دستگاه پرکن، دارای یک یا چند نازل است که با افزایش تعداد نازل ها سرعت عملکرد دستگاه بالاتر می رود

کاربردها: از آنها برای پر کردن مایعات غلیظ مانند انواع مختلف ژل، کرم و لوسیون استفاده می شود. با این وجود، می تواند نوشیدنی های رقیق آب و محصولات خمیری مختلف را نیز پر کند. برخی از این انواع عبارتند از – شامپو، ژل مو، نرم کننده مو، کرم های آرایشی، سس های غلیظ، عسل، خمیر، پاک کننده ها، واکس ماشین و بسیاری موارد دیگر.

کاربرد دستگاه کیسه پرکن

دستگاههای کیسه پرکن از کاربردهای فراوانی در صنایع برخوردار هستند. این نوع دستگاهها قادر هستند تا با استفاده از تکنولوژی خاص خود به بسته بندی محصولات متنوع در کارخانه جات مواد غذایی، دارویی و شیمیایی بپردازند. عملیات بسته بندی در این نوع دستگاهها کار آسانی است و فقط کافی است تا مخزن دستگاه را با مواد مورد نظر پر کنید و دکمه استارت دستگاه را بزنید تا عملیات بسته بندی آغاز شود.

برای استفاده از دستگاه با توجه به آنالوگ بودن آن نیازمند استفاده از یک اپراتور برای بسته بندی میباشیم. اپراتور بصورت آنالوگ اقدام به جای گذاری کیسه و پر کردن محصول آن با استفاده از فشردن پدال میکند. دستگاه کیسه پرکن در چند مدل برای محصولات پودری و گرانولی ساخته میشود که در ادامه به توضیحاتی درباره این نوع دستگاهها خواهیم پرداخت و به نکاتی درباره خرید دستگاه کیسه پرکن میپردازیم که میتواند به شما در خرید این نوع دستگاه کمک کند. پس با ما همراه باشید.

انواع دستگاه کیسه پرکن

دستگاههای کیسه پرکن ساخت البرز ماشین کرج از چند مدل تشکیل شده اند که هر کدام میتوانند با سرعت و دقت متنوعی به بسته بندی محصولات بپردازند. کیسه پرکن ها میتوانند بصورت تک توزین و دو توزین اقدام به بسته بندی و پر کردن کیسه ها و کارتن کنند. شباهت های زیادی بین کیسه پرکن ها و دستگاههای بسته بندی اتوماتیک وجود دارد. ولی تفاوت اصلی در این نوع دستگاهها میزان وزن بسته ها میباشد که در دستگاههای اتوماتیک این وزن بین 50 تا 1200 گرم میباشد و در کیسه پرکن ها از 1000 تا 50 کیلوگرم میباشد.

سرعت بسته بندی در دستگاههای کیسه پرکن کاملا با یکدیگر متفاوت است. بسته به وزن کیسه ها این عدد میتواند بین 3 تا 10 بسته در دقیقه متغیر باشد. با توجه به وزن بالای کیسه ها در این نوع دستگاهها شاهد این هستیم که سرعت بسته بندی تا حدی مربوط به دستگاه و در ادامه مربوط به اپراتور میشود تا بتوان به سرعت قابل قبولی دست یافت.

تفاوت دستگاه کیسه پرکن و دستگاه بسته بندی اتوماتیک

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم بین دستگاه کیسه پرکن و دستگاه بسته بندی اتوماتیک تفاوت هایی وجود دارد. اگر بخواهیم خیلی ساده به تفاوت آن ها بپردازیم میتوانیم بگوییم که دستگاههای بسته بندی اتوماتیک دارای PLC هستند و میتوانند پروسه بسته بندی را بصورت کاملا اتوماتیک انجام دهند در صورتیکه دستگاههای بسته بندی کیسه یا همان کیسه پرکن ها بصورت نیمه اتوماتیک هستند و میبایست عملیات بسته بندی و پرکردن کیسه ها بصورت آنالوگ و با فشردن پدال و دکمه انجام بگیرد.

مورد بعدی تفاوت وزنی در بسته بندی میباشد. دستگاههای بسته بندی تمام اتوماتیک قابلیت بسته بندی محصولات را در وزن های 50 تا 1200 گرم دارد و نمیتوان با استفاده از این نوع دستگاهها اقدام به بسته بندی محصولاتی با وزن های بالاتر کرد. در دستگاههای کیسه پرکن این عدد بسیار متفاوت تر میباشد و میتوان بسته ها و یا کیسه هایی با وزن های 1000 تا 50000 گرم را بوسیله این نوع دستگاهها بسته بندی کرد. این بسته ها میتوانند بصورت کیسه و یا کارتن باشند.

برای چه محصولاتی میتوان از دستگاه کیسه پرکن استفاده کرد؟

کاربرد دستگاههای کیسه پرکن بسیار بالا است و میتوان هر نوع محصول گرانولی و پودری را بوسیله این دستگاه بسته بندی کرد. محصولاتی نظیر خشکبار، برنج، غلات، آرد، پودرهای شیمیایی، قند، شکر و… قابلیت بسته بندی بوسیله دستگاههای کیسه پرکن را دارند. دستگاههای کیسه پرکن میتوانند با توجه به سادگی در حالت بسته بندی و استفاده از قطعات با کیفیت و با دوام از طول عمر بسیار بالایی برخوردار باشند. این نوع دستگاهها یکی از پرکاربردترین انواع دستگاههای بسته بندی در ایران میباشند.

بخش های گوناگون دستگاه کیسه پرکن

به طور کلی دستگاه های کیسه پر کن دارای انواع مختلفی بوده و هر کدام کاربری متفاوتی دارند. این تجهیزات از بخش های گوناگونی تشکیل شده و هر یک وظیفه به خصوصی را بر عهده دارند. از جمله این بخش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پروانه

این بخش از دستگاه های کیسه پر کن، وظیفه دارند مواد مورد نظر را به حرکت در آورده و مخزن دستگاه را به طور دائم پر کنند تا به این ترتیب وقفه ای در عملکرد دستگاه به وجود نیاید. البته این بخش عمدتا در دستگاه های کیسه پر کن پروانه ای وجود داشته و در برخی دیگر از دستگاه ویبراتور و بالا برنده انجام می شود.

سیستم توزین Load Cell

از دیگر بخش های مهم دستگاه کیسه پرکن می توان به سیستم توزین آن اشاره کرد. به طور کلی کیسه ها در دستگاه های کیسه پر کن شیر دار، به شیر موجود در دستگاه متصل می شوند‌.

سیستم توزین با شیر دستگاه در ارتباط است و در صورتی که وزن کیسه به اندازه مورد نیاز رسید، عملکرد دستگاه متوقف شده و به این ترتیب وزن تمامی کیسه ها یکسان خواهد بود.

سیستم کنترل

این سیستم یک سیستم الکترونیکی بوده و به طور مستقیم با سنسور ها در ارتباط است. در واقع اطلاعات مربوط به وزن کیسه ها که توسط لودسل اندازه گیری شده است، به سیستم کنترل فرستاده شده و این سیستم عملکرد دستگاه را به منظور کارایی بهتر کنترل می کند.

سیستم باز و بسته شدن سوپاپ

این بخش از دستگاه کیسه پرکن وظیفه دارد از خروج مواد اضافی به محیط جلوگیری کند. به طور کلی هنگامی که کیسه وزن مورد نیاز خود را پیدا می کند، باید به سرعت تعویض گردد.

سیستم باز و بسته شدن سوپاپ وظیفه دارد تا قرار دادن کیسه جدید، از نشت مواد به محیط جلوگیری کند تا به این ترتیب تمیزی محیط کار حفظ شود.

محل قرارگیری کیسه ها

از دیگر بخش های دستگاه کیسه پرکن، محل قرار گیری کیسه ها است. زمانی که کیسه ها به طور کامل و متناسب با وزن مورد نظر پر شدند، روی این محل قرار گرفته و آماده انبار کردن می شوند.

نحوه عملکرد دستگاه کیسه پرکن

به طور کلی پیش از آنکه شروع به کار کند، باید کیسه های مورد نیاز از قبل تامین شده باشند. پس از تامین کیسه ها به تعداد لازم، ان ها را به طور اتوماتیک و یا به طور دستی در محل مورد نظر در دستگاه قرار داده می شود.

سپس دستگاه محتویات مورد نظر را به کیسه وارد می کند. هنگامی که وزن کیسه به حد معینی رسید، کیسه جدا شده و کیسه دیگری جایگزین آن می شود. به این ترتیب فرآیند پر کردن کیسه های مورد نظر بدون وقفه و با سرعت زیاد انجام می شود.

مزایای استفاده از دستگاه کیسه پرکن

به طور کلی استفاده از دستگاه کیسه پرکن نسبت به روش های سنتی، کارایی و بازدهی بیشتری دارد. در روش های سنتی، احتمال هم وزن بودن تمام کیسه ها بسیار کم بوده و اکثر خریداران در هنگام تعیین وزن این محصول دچار تردید می شوند. اما استفاده از این دستگاه ها سبب می شود تا تمام کیسه ها از وزن یکسانی برخوردار باشد.

از طرفی در روش های سنتی فرآیند پر کردن کیسه ها امری زمان بر و هزینه بار بوده است. این در حالی است که استفاده از دستگاه های کیسه پر کن می تواند سرعت فوق العاده ای را در بسته بندی محصولات ایجاد کند. از دیگر مزایای استفاده از این دستگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رابط کاربری بسیار آسان
  • افزایش کارایی و راندمان شرکت
  • کاهش دور ریز ها
  • ایجاد محیطی تمیز و عاری از هر گونه آلودگی
  • افزایش سرعت پر کردن
  • قابلیت خودبسته شدن و جلوگیری از نشت مواد
  • کاهش گرد و غبار
  • کاهش هزینه های ناشی از حمل و نقل

نتیجه گیری

دستگاه های پرکن پودری و گرانولی اتوماتیک و سایر دستگاه های پرکن به پر کردن و اندازه گیری محصولات مختلف کمک می کنند. آنها در بسته بندی بسیاری از ظروف نوشیدنی و سایر موارد در زمان بسیار کمتری مفید هستند. بهتر است جزئیات دستگاه های پرکننده را به خاطر بسپارید. در انتخاب و خرید به شما کمک می کند. بهترین کار این است که دستگاه پرکن مناسبی را انتخاب کنید تا کارآمد باشد.